Boter creme
Botercrème
Een fijne crème die je bijvoorbeeld kunt gebruiken bij het maken van een taart die je wilt afwerken met rolfondant.
Bestrijk dan een dun laagje van deze crème tussen de cake en bakkers-boter-rolfondant .
Deze crème functioneert als een soort plaklaagje waardoor het fondant heel mooi op zijn plaats blijft.
Het beschermd meteen het fondant tegen vocht uit het gebak.
Ook kun je met deze crème eventuele foutjes of oneffenheden op je gebak wegwerken.
Je de volgende ingrediënten voor nodig:
- 100 gram margarine of boter, of 50/50 boter/margarine
- 100 gram suiker
Of een veelvoud ervan: Bijvoorbeeld 200 gram boter met 200 gram suiker
En naar eigen smaak bijvoorbeeld kun je bijvoorbeeld vanillesuiker, cacao, koffiepoeder, citroen of amandel essence toevoegen.
Weeg alle ingrediënten af in de mix kom en zet dit 20 tot 30 seconden in de magnetron.
Is de boter iets te zacht geworden, zet het dan eventjes in de koelkast.
Mix de boter met de suiker en een smaakje zéker 10 minuten, tot het een mooi zalvige crème is geworden.
Het is nu een mooie stevige lekker smeerbare romige botercrème!
Besmeer een dun laagje van deze botercrème over de cake en vouw daarna de rolfondant er overheen.
Heel veel plezier met het maken van je gebak!