Worteltaart

                                                          

Voor: 10-12 personen

Bereidingstijd: 30 minuten, baktijd: 40 minuten

225 gr. zachte ongezouten boter - 225 gr. fijne tafelsuiker - 4 eieren -

175 gr. zelfrijzend bakmeel - 1 1/2 tl. bakpoeder - 1 mespuntje jamaicapoeder,

 1 mespunt kaneelpoeder en 1 mespunt zout - de fijngeraspte schil van

 1 citroen - 175 gr. walnoten, grofgehakt - 350 gr. worteltjes, geraspt

Glazuur: 100 gr. mascarpone - 100 gr. cream cheese (Mon Chou) -

50 gr. poedersuiker - sap en fijngeraspte schil van 1 citroen

Van tevoren: Beboter en bestuif een bakvorm van 23 cm doorsnede.

Verwarm de oven voor op 180 graden C. 

 

Klop de boter en de suiker tot een luchtig en schuimig mengsel.

Klop de eieren erdoor. Klop het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder,

de specerijen en het zout door het mengsel. Klop de citroenrasp, de

noten en de worteltjes door het mengsel. Houd een paar noten achter om

 te garneren. Schep het beslag in de bakvorm en bak de taart ongeveer

 40 minuten tot hij goed gerezen is en stevig aanvoelt. Laat de taart

10 minuten in de vorm afkoelen. Stort hem op een rooster om verder

 af te koelen. Klop met een garde de mascarpone, de cream cheese,

 de poedersuiker, het sap en de citroenrasp 1 minuut in een kom.

 Verdeel met een paletmes het glazuur in een dikke laag over de taart.

Garneer de taart met gehakte walnoot.

Variant: garneer de worteltaart voor de verandering eens met andere

 notensoorten, bijvoorbeeld met pecannoten, of vervang de citroen

 door een sinaasappel.