Yorghurt taart

                                                                    

Voor: 8-10 personen

Bereidingstijd: 15 minuten, baktijd: 45-50 minuten

320 gr. fijne tafelsuiker - 70 gr. zachte ongezouten boter - 1 mespuntje

 zout - 3 eieren,

 eidooiers en eiwitten gescheiden - 250 ml. Griekse yoghurt - de fijngeraspte

 schil van 1 citroen

 200 gr. zelfrijzend bakmeel

Decoratie: citroenglazuur, dunne plakjes citroen

Van tevoren: Beboter en bestuif een springvorm van 23 cm doorsnede.

 Verwarm de oven voor op 180 graden C.

 

Klop de suiker, de boter, het zout en de eidooiers tot een homogeen mengsel.

 Roer de yoghurt en de citroenrasp door het mengsel. Klop het gezeefde zelfrijzend

 bakmeel erdoor. Klop in een schone kom de eiwitten tot ze pieken trekken.

Schep het stijfgeslagen eiwit voorzichtig door het yoghurtmengsel. Schep het beslag in

 de bakvorm en bak de taart 50 minuten. Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen.

 Stort hem op een rooster om verder af te koelen. 

Tip: de taart moet goed gerezen zijn en stevig aanvoelen.

Bestrijk de afgekoelde taart met citroenglazuur en garneer met dunne schijfjes citroen. 

Varianten: Laat de citroenrasp en de schijfjes citroen achterwege en voeg voor

 een yoghurttaart met ananas 50 gr. fijngehakte verse ananas aan het beslag toe,

glazuur de taart en garneer met ananasschijven.

Voeg voor een yoghurttaart met appel 50 gr. geschilde en gehakte appel aan het

deeg toe, glazuur de taart en garneer met appelschijfjes.