Yorghurt taart
Voor: 8-10 personen
Bereidingstijd: 15 minuten, baktijd: 45-50 minuten
320 gr. fijne tafelsuiker - 70 gr. zachte ongezouten boter - 1 mespuntje
zout - 3 eieren,
eidooiers en eiwitten gescheiden - 250 ml. Griekse yoghurt - de fijngeraspte
schil van 1 citroen
200 gr. zelfrijzend bakmeel
Decoratie: citroenglazuur, dunne plakjes citroen
Van tevoren: Beboter en bestuif een springvorm van 23 cm doorsnede.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Klop de suiker, de boter, het zout en de eidooiers tot een homogeen mengsel.
Roer de yoghurt en de citroenrasp door het mengsel. Klop het gezeefde zelfrijzend
bakmeel erdoor. Klop in een schone kom de eiwitten tot ze pieken trekken.
Schep het stijfgeslagen eiwit voorzichtig door het yoghurtmengsel. Schep het beslag in
de bakvorm en bak de taart 50 minuten. Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen.
Stort hem op een rooster om verder af te koelen.
Tip: de taart moet goed gerezen zijn en stevig aanvoelen.
Bestrijk de afgekoelde taart met citroenglazuur en garneer met dunne schijfjes citroen.
Varianten: Laat de citroenrasp en de schijfjes citroen achterwege en voeg voor
een yoghurttaart met ananas 50 gr. fijngehakte verse ananas aan het beslag toe,
glazuur de taart en garneer met ananasschijven.
Voeg voor een yoghurttaart met appel 50 gr. geschilde en gehakte appel aan het
deeg toe, glazuur de taart en garneer met appelschijfjes.