Chocolade deeg


Chocolade koekdeeg

                                                                                                   

 

Je hebt voor dit deeg nodig:

- 225 gram margarine

- 400 gram suiker

- 1 ei

- een zakje vanillesuiker

- 125 gram tarwemeel

- 125 gram bloem

- 50 tot 65 gram cacao

- 1 theelepel bakpoeder

- flinke snuf zout

 

Doe de suiker en de margarine in een hittebestendige kom, en zet

 deze ongeveer een minuutje in de magnetron. Roer dit mengsel hierna

goed door elkaar.

Breek het ei erboven en roer er ook goed door.

De natte ingrediƫnten zijn goed gemengd.

Meng nu de tarwemeel, bloem, cacao, vanille, bakpoeder en 

snuf zout in een kom. 

Roer dit goed door elkaar; dat is goed voor de verdeling door

 de boter en suiker.

 

Nu kunnen de droge bij de natte ingrediƫnten doen.

En meng dit vervolgens ook weer goed.

Nu alles door elkaar zit, kun je het nog even goed met je handen

 mengen.

Zo kun je eventuele klontjes weg kneden.

 

Het deeg is klaar en verpak het in plastic.

Laat het deeg op deze manier, eventueel in een koele ruimte

 ongeveer

1 - 1 1/2 uur tot rust komen