Genoise Taart
Voor: 6-8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten, baktijd: 25-30 minuten
30 gr. ongezouten boter - 3 eieren - 85 gr. fijne tafelsuiker - 85 gr. bloem -
1 mespuntje zout
Decoratie: een beetje poedersuiker, 100 gr. zomerfruit, 150 ml. volle
slagroom, stijfgeslagen
Van tevoren: Beboter en bestuif een springvorm van 20 cm doorsnede.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Laat de boter in een steelpannetje op laag vuur smelten en laat afkoelen.
Klop de eieren met de suiker tot een bleekgeel schuimig mengsel.
Voeg in gedeelten de bloem, het zout en de afgekoelde gesmolten boter toe.
Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in 30 minuten goudbruin.
Neem de taart uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
Bestrooi met poedersuiker en garneer met slagroom en zomerfruit.