Suikersiroop

Voor: 1 taart

Bereidingstijd: 10 minuten, kooktijd: 10 minuten

5 el. fijne tafelsuiker - 5 el. vloeistof (water/alcohol/citrussap)

Smaken naar keuze: 1 vanillestokje - geraspte schil van 1 citroen of 1 sinaasappel - het vruchtvlees van 1 passievrucht - het sap van 1 bloedsinaasappel 

Tips: Verdubbel de aangegeven hoeveelheden om een gelaagde génoisetaart met de siroop te tremperen (= royaal besprenkelen). De siroop kan met veel soorten alcohol op smaak worden gebracht: limoncello, crème de cassis, cognac, frambozenlikeur...

 

Verwarm de suiker, de vloeistof en de gekozen smaak in een steelpannetje op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Laat de suiker oplossen en laat de siroop in ongeveer 5 minuten tot een dikke stroop inkoken. Verwijder zo nodig het vanillestokje en trempeer de taart met de siroop.