Bananen Taart

                                                                        

Voor: 10-12 personen

Bereidingstijd: 20 minuten, baktijd: 35-40 minuten

5 rijpe bananen - 3 eieren - 150 gr. bruie basterdsuiker - 50 pl. plantaardige olie

 - 1/2 tl. kaneelpoeder - 100 gr. gemengde noten en zaden, gehakt - 175 gr.

 zelfrijzend bakmeel - 1 mespuntje zout

Decoratie: 150 gr. gemengde noten en zaden - 1/2 tl. kaneelpoeder

Van tevoren: Beboter en bestuif een bakvorm van 23 cm doorsnede.

 Verwarm de oven voor op 180 graden C.

 

Schil de bananen en prak ze in een schaal tot een grove bananenpuree.

 Zet weg. Klop in een andere kom de eieren en de suiker in 5 tot 10 minuten

 tot een luchtige massa. Klop de olie en de kaneel door het eimengsel. Voeg de

 noten en zaden, het zelfrijzend bakmeel, het zout en de bananenpuree toe.

 Roer goed en schep in de bakvorm. Garneer de taart met de gemengde noten

en zaden en bestrooi met het kaneelpoeder. Bak de taart in 35 tot 40 minuten

goudbruin. Een in het midden gestoken metalen pen moet er schoon en droog

 uitkomen. Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen. Serveer de taart

 lauwwarm met een dot crème fraîche.

Tip: bananen laten zich met de hand het makkelijkst pureren als ze goed rijp

zijn en eerst in stukken worden gesneden.

Suggestie: deze taart is ook erg lekker met een flinke lepel Griekse yoghurt en een paar bolletjes ijs.