Bananen Taart
Voor: 10-12 personen
Bereidingstijd: 20 minuten, baktijd: 35-40 minuten
5 rijpe bananen - 3 eieren - 150 gr. bruie basterdsuiker - 50 pl. plantaardige olie
- 1/2 tl. kaneelpoeder - 100 gr. gemengde noten en zaden, gehakt - 175 gr.
zelfrijzend bakmeel - 1 mespuntje zout
Decoratie: 150 gr. gemengde noten en zaden - 1/2 tl. kaneelpoeder
Van tevoren: Beboter en bestuif een bakvorm van 23 cm doorsnede.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Schil de bananen en prak ze in een schaal tot een grove bananenpuree.
Zet weg. Klop in een andere kom de eieren en de suiker in 5 tot 10 minuten
tot een luchtige massa. Klop de olie en de kaneel door het eimengsel. Voeg de
noten en zaden, het zelfrijzend bakmeel, het zout en de bananenpuree toe.
Roer goed en schep in de bakvorm. Garneer de taart met de gemengde noten
en zaden en bestrooi met het kaneelpoeder. Bak de taart in 35 tot 40 minuten
goudbruin. Een in het midden gestoken metalen pen moet er schoon en droog
uitkomen. Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen. Serveer de taart
lauwwarm met een dot crème fraîche.
Tip: bananen laten zich met de hand het makkelijkst pureren als ze goed rijp
zijn en eerst in stukken worden gesneden.
Suggestie: deze taart is ook erg lekker met een flinke lepel Griekse yoghurt en een paar bolletjes ijs.