Appel Muesli Taart

                                                                        

Voor: 8-10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten, baktijd: 60 minuten

150 gr. zachte ongezouten boter - 50 gr. bruine basterdsuiker - 3 eieren -

 100 gr. honing van goede kwaliteit - het sap en de fijngeraspte schil van

 1 sinaasappel - 3 el. melk - 250 gr. bloem - 1 tl. zuiveringszout - 1 tl.

 bakpoeder - 1/4 tl. kaneelpoeder - 50 gr. havermout - 50 gr. walnoten,

 gehakt - 300 gr. zure appels, in dunne partjes - de fijngeraspte schil

 van 1 citroen - 200 gr. zelfrijzend bakmeel Decoratie: 150 gr. muesli

 met fruit en zuidvruchten

 

Klop de boter en de suiker tot een luchtig en schuimig mengsel. Klop de eieren,

 de honing, het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en de melk door het botermengsel.

 Zeef de bloem, het zuiveringszout, het bakpoeder en de kaneel boven een andere

 kom en doe er de havermout bij. Voeg het bloemmengsel bij het botermengsel

en roer de noten erdoor. Zet weg. Schep de helft van het beslag in een met

 bakpapier beklede bakvorm van 20 cm doorsnede. Schik de partjes appel erop

 en schep daarna de tweede helft van het beslag erop. Verdeel de muesli erover.

Bak de taart 20 minuten in een op 180 graden C voorverwarmde oven, draai de

 oventemperatuur terug naar 170 graden en bak de taart nog 40 minuten.

Laat de taart voor het opdienen een beetje afkoelen.

Suggestie: deze taart is lauwwarm het lekkerst. Serveer eer een warme crème anglaise bij.

Variant: vervang de muesli naar eigen smaak door een gelijke hoeveelheid gehakte noten.