Sinasappel Taart

                                                                               

Voor: 8-10 personen

Bereidingstijd: 15 minuten, baktijd: 1 1/2-2 uur

170 gr. ongezouten zachte boter - 170 gr. lichte rietsuiker - de fijngeraspte schil 

 van 1 sinaasappel - 4 eieren - 170 gr. gezeefde bloem - 1/2 tl. koekkruiden - 1 tl.

 bakpoeder - 60 gr. amandelmeel - 2 el. honing - 360 gr. rozijnen - 60 gr.

gekonfijte citrusschil - 2 el. goede cognac

Decoratie: 50 gr. hele gepelde amandelen 

Van tevoren: Beboter en bestuif een bakvorm van 20 cm doorsnede. Verwarm

 de oven voor op 150 graden C. 

 

Klop de boter, de suiker, de sinaasappelrasp luchtig en romig. Klop de eiere

n door het botermengsel. Voeg bloem, zout, kruiden en bakpoeder toe en daarna

 het amandelmeel en de honing. Roer de zuidvruchten, de gekonfijte citrusschil

en de cognac door het mengsel. Schep het beslag in de bakvorm en bak de

 taart 1 1/2 uur. Verdeel halverwege de baktijd de amandelen over de taart.

Laat de taart voor het opdienen in de vorm afkoelen.