Sinasappel Taart
Voor: 8-10 personen
Bereidingstijd: 15 minuten, baktijd: 1 1/2-2 uur
170 gr. ongezouten zachte boter - 170 gr. lichte rietsuiker - de fijngeraspte schil
van 1 sinaasappel - 4 eieren - 170 gr. gezeefde bloem - 1/2 tl. koekkruiden - 1 tl.
bakpoeder - 60 gr. amandelmeel - 2 el. honing - 360 gr. rozijnen - 60 gr.
gekonfijte citrusschil - 2 el. goede cognac
Decoratie: 50 gr. hele gepelde amandelen
Van tevoren: Beboter en bestuif een bakvorm van 20 cm doorsnede. Verwarm
de oven voor op 150 graden C.
Klop de boter, de suiker, de sinaasappelrasp luchtig en romig. Klop de eiere
n door het botermengsel. Voeg bloem, zout, kruiden en bakpoeder toe en daarna
het amandelmeel en de honing. Roer de zuidvruchten, de gekonfijte citrusschil
en de cognac door het mengsel. Schep het beslag in de bakvorm en bak de
taart 1 1/2 uur. Verdeel halverwege de baktijd de amandelen over de taart.
Laat de taart voor het opdienen in de vorm afkoelen.